Asynchroon – schriftelijk – groep: discussieforum, weblog, wiki

Hier komt de beslissingstabel

Dit biedt je de mogelijkheid om een grotere groep cursisten in één keer te bedienen. De reacties zijn door elke cursist te raadplegen. Ook cursisten kunnen elkaar feedback geven. Hierdoor kan je een deel van je taken als e-coach door je cursisten laten doen.

Je moet wel in staat zijn om het forum af te kunnen sluiten voor cursisten en collega’s die de soms vertrouwelijke informatie niet mogen zien.

Tips
  • Je werkt best met een bepaalde structuur in je forum zodat na verloop van tijd het nog steeds overzichtelijk blijft en je eenvoudig kunt verwijzen naar een bepaalde discussie.

  • Voordat je jouw feedback op het forum plaatst, laat je het even rusten om het wat later opnieuw te lezen. Anders loop je het risico dat je feedback soms hard kan overkomen omdat je het te kort hebt geformuleerd.

  • Maak duidelijke afspraken over je aanwezigheid op het forum. Ga wel regelmatig kijken om te controleren of er iets is toegevoegd.

  • Je begeleidt het forum wat wil zeggen dat je er niet de leiding neemt.

  • Laat je cursisten interageren met elkaar en kom alleen tussen als je merkt dat de discussie de verkeerde kant uitgaat of als er te weinig activiteit is rond een bepaald onderwerp.